Wat is responsive webdesign?

Gepubliceerd door Leon Strötker op

Een term waar je tegenwoordig niet meer omheen kunt, is responsive webdesign. Waar dit eerder een leuke toevoeging was voor een website, is dit nu een must-have. Maar wat houdt dit fenomeen eigenlijk in?

De tijd dat websites alleen werden bezocht door desktop-computers is al lang verleden tijd. Een belangrijk aandeel van websitebezoeken wordt gedaan vanaf mobiele telefoons en tablets. Bij responsive webdesign wordt er rekening gehouden met een optimale ervaring voor alle beeldformaten.

Een responsive website schaalt automatisch mee met het beeldformaat. Een voorbeeld: een website heeft op een groot scherm 4 kolommen naast elkaar. Op een tablet worden er dan slechts twee kolommen naast elkaar weergegeven. Op een smartphone komen alle kolommen onder elkaar. Nog niet duidelijk? Bekijk dan eens de afbeelding bovenaan dit artikel.

Bij deze techniek is het niet meer nodig dat er aparte websites zijn voor desktop en mobiel. Dit is onder meer een groot voordeel voor de vindbaarheid in zoekmachines. Het grootste voordeel is echter de beleving voor bezoekers. Een goed uitgevoerd responsive ontwerp zorgt er voor dat de belangrijkste onderdelen op zowel grote als kleine schermen worden uitgelicht. Bezoekers zullen dit altijd waarderen. En dat is uiteindelijk waar je het voor doet, toch?

Geïnteresseerd in een responsive website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wat is uw mening?